Filodeegpakketjes met Le Petit Tentation

Filodeegpakketjes met Le Petit Tentation

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vijgen in partjes. Snij een aantal partjes nog kleiner.

  2. Laat de boter smelten in een pannetje en laat wat afkoelen.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de filodeegvellen in 2 helften. Leg een vel filodeeg op het bakpapier en strijk het met een borsteltje in met gesmolten boter. Leg het volgende vel erop en strijk opnieuw in met boter. Herhaal dit tot je 4 vellen op elkaar hebt.

  4. Leg in het midden van het bovenste vel Le Petit Tentation kaasje. Verdeel er enkele vijgpartjes over. Vouw de filodeegvellen rond het kaasje, eerst de korte kanten en vervolgens de lange kanten. Draai om zodat de naad naar beneden ligt. Strijk de bovenkant van het pakketje ook in met gesmolten boter. Herhaal dit tot je 4 pakketjes hebt.

  5. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180°C en laat gedurende 5 minuten bakken tot je een goudgele kleur bekomt en de kaas binnenin wat gesmolten is.

  6. Spoel ondertussen de krulsla en zwier goed droog. Pluk de blaadjes en schik ze in het midden van de borden. Besprenkel licht met wat fijne olijfolie.

  7. Haal de pakketjes uit de oven en laat een beetje afkoelen. Snij ze middendoor en schik ze op de sla. Werk af met wat vijgenpartjes en serveer onmiddellijk. Het pakketje moet lauwwarm zijn.