Pakora van zoete aardappel
Ingrediënten
- 3 zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 kl zout
- 2 kl garam masala
- 1 kl kurkuma
- 2 chilipepers
- 1 potje
- 1 kl komijnzaad
- ½ kl pilipili
- 1 el gember
- 100 g rijstmeel
- Boni Selection plantaardige frituurolie
Recept
- Schil en rasp de aardappelen met een grove rasp en doe samen in een kom.
- Hak de chilipepers fijn. Pel de gember en snij fijn.
- Snij de koriander fijn.
- Schep het zout, de kurkuma, de garam masala, de komijnzaadjes, de pilipili, de gember, de korianderblaadjes en -steeltjes en de chilipepertjes door de geraspte groenten.
- Zeef het rijstmeel erover en schep door elkaar. Voeg een beetje water toe tot je een deeg krijgt.
- Verwarm 3 cm olie in de wok.
- Schep kleine lepeltjes van het beslag in de hete olie en bak aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
Delen