Spruitjes met crème van oude kaas en spekpopcorn
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rasp de oude kaas.
-
Breng de room aan de kook. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten.
-
Doe de massa in een smalle maatbeker.
-
Mix glad met een staafmixer en voeg er tijdens het mixen de zonnebloemolie rustig aan toe.
-
Doe de massa in een spuitzak.
-
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes.
-
Kook de spruitjes 8 à 10 min beetgaar in licht gezouten water.
-
Koel ze af in ijskoud water. Laat uitlekken.
-
Snij de spruitjes in de lengte in 2.
-
Warm de oven voor op 200°C.
-
Leg het ontbijtspek op een ovenplaat met bakpapier.
-
Zet 8 à 12 min in de oven tot het spek mooi krokant is. Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier.
-
Verwarm wat zonnebloemolie en pof de popcornmaïs onder deksel.
-
Mix de popcorn met het spek fijn in een hakmolen.
-
Spuit wat kaascrème op elke spruitjeshelft en bestrooi met de crumble van spek.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven