Kaaskroketten met Oud Brugge

Kaaskroketten met Oud Brugge

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de boter in een pot en laat smelten. Voeg 100 gr bloem toe en roer tot een roux. Voeg de melk toe aan de roux, roer alles los tot je geen klonters meer hebt en laat 15 minuten pruttelen. Snij de Oud Brugge kaas in stukjes en smelt in de warme bereiding. Laat nog even staan.

  2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Splits de eieren en hou de eidooiers en het eiwit apart.

  3. Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes, eidooiers en room toe aan de kaasbereiding. Roer goed, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg wat citroensap toe.

  4. Vet een bakplaat in en leg er bakpapier op. Giet de kaasmassa op het bakpapier en strijk open. Dek af met bakpapier en laat 24 uur afkoelen in de koelkast.

  5. Klop de eiwitten los met peper, zout en een paar druppels olie. Haal de kaasmassa uit de koelkast en snij in rechthoeken. Wentel de kroketten door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Herhaal dit nog een tweede keer (= dubbel paneren).

  6. Verwarm de arachideolie tot 180°C en frituur hierin de kaaskroketten tot ze goudbruin zijn en komen bovendrijven. Leg er niet teveel tegelijk in de ketel, anders koelt het frietvet te veel af. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Warm nog even door in een oven van 200°C.

  8. Spoel de peterselie, dep droog en frituur kort in de frituur.

  9. Serveer de warme kaaskroketten met de gefrituurde peterselie.