Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Fetamousse: mix de feta met de slagroom fijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.
-
Laat in een spuitzak opstijven in de koelkast tot gebruik.
-
Tomatengelei: snij het kroontje uit de trostomaten en snij ze in 4.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Verhit arachideolie in een kookpot. Bak de ui glazig.
-
Voeg de tomaten, druiven en oregano toe en laat 5 min op een matig vuur sudderen.
-
Voeg de suiker toe en roer goed om. Breng aan de kook en laat 15 min op een zacht vuur pruttelen.
-
Mix de massa met een staafmixer en wrijf deze door een fijne zeef.
-
Voeg de balsamicoazijn toe en breng de massa weer aan de kook.
-
Laat, indien nodig, inkoken tot de massa wat dikker wordt.
-
Laat afkoelen en bewaar koel tot gebruik.
-
Afwerking: rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan op een matig vuur zonder vetstof.
-
Halveer de kerstomaten en verwijder de pitjes.
-
Lepel wat tomatenconfituur in een lepeltje. Leg er ½ kerstomaat op.
-
Vul elke halve kerstomaat op met een bol fetamousse.
-
Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven