Lepelhapje met fetamousse en tomatengelei
                    
                    
                Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Fetamousse: mix de feta met de slagroom fijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.
 - 
                    
                    
Laat in een spuitzak opstijven in de koelkast tot gebruik.
 - 
                    
                    
Tomatengelei: snij het kroontje uit de trostomaten en snij ze in 4.
 - 
                    
                    
Pel de ui en snipper fijn.
 - 
                    
                    
Verhit arachideolie in een kookpot. Bak de ui glazig.
 - 
                    
                    
Voeg de tomaten, druiven en oregano toe en laat 5 min op een matig vuur sudderen.
 - 
                    
                    
Voeg de suiker toe en roer goed om. Breng aan de kook en laat 15 min op een zacht vuur pruttelen.
 - 
                    
                    
Mix de massa met een staafmixer en wrijf deze door een fijne zeef.
 - 
                    
                    
Voeg de balsamicoazijn toe en breng de massa weer aan de kook.
 - 
                    
                    
Laat, indien nodig, inkoken tot de massa wat dikker wordt.
 - 
                    
                    
Laat afkoelen en bewaar koel tot gebruik.
 - 
                    
                    
Afwerking: rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan op een matig vuur zonder vetstof.
 - 
                    
                    
Halveer de kerstomaten en verwijder de pitjes.
 - 
                    
                    
Lepel wat tomatenconfituur in een lepeltje. Leg er ½ kerstomaat op.
 - 
                    
                    
Vul elke halve kerstomaat op met een bol fetamousse.
 - 
                    
                    
Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders