Pomme moscovite met romanesco en lekkers uit de zee

Schaaldieren , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Boen de aardappelen goed proper met water en dep droog.
-
Meng het grof zeezout met het eiwit.
-
Leg bakpapier op de bodem van een ovenschotel. Verdeel 1⁄3 van het zout erover.
-
Leg de aardappelen op het zout en pak volledig in met het overige zout.
-
Zet 1 u in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en breek de zoutkorst open met de achterkant van een mes.
-
Haal de aardappelen uit het zout en snij ze in de lengte in 2.
-
Lepel het vruchtvlees uit de aardappel (blijf ½ cm van de rand).
-
Plet de aardappelpuree met zure room en fijngesnipperde bieslook.
-
Vul de aardappelen er weer mee op. Bestrooi met paneermeel en leg er een klontje boter op.
-
Leg in een ovenschotel tot gebruik.
-
Verwijder de bladeren van de romanesco en snij de roosjes eraf. Snij de steel in grove stukken.
-
Breng ½ van de roosjes met de stukken steel aan de kook in de groentebouillon.
-
Kook 15 min tot de romanesco helemaal zacht is. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
-
Mix zeer fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe om een gladde puree te verkrijgen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook de overige roosjes in licht gezouten water beetgaar.
-
Plaats de aardappelen voor het serveren 20 à 30 min in een oven van 200°C.
-
Verdeel enkele lepels romanescopuree in een cirkel in het midden van het bord.
-
Leg er ½ aardappel op.
-
Werk af met romanescoroosjes, een sneetje gerookte zalm, garnaaltjes en lompviseitjes. Versier met waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven