Aardappelmousseline met beurre blanc, knolselderrisotto en lekkers uit de zee

Aardappelmousseline met beurre blanc, knolselderrisotto en lekkers uit de zee

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardappelmousseline:
  2. Pel 3/5 look. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.

  3. Kook gaar in licht gezouten water met de look. Giet af. Giet de room bij de aardappelen. Voeg de boter toe. Stamp heel fijn. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  4. Knolselderrisotto:
  5. Schil de knolselder en snij in hele fijne blokjes. Verhit wat boter in een pan en wentel de knolselder erdoor. Voeg 50 ml water en het groentebouillonblokje toe. Laat 5 min garen onder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Spekcrumble:
  7. Bak het spek 10 min in een voorverwarmde oven op 180°C tot het krokant is. Laat afkoelen en maal fijn met de panko.

  8. Spoel de mosselen grondig in koud water en laat uitlekken.

  9. Pel de ui en snipper in halve ringen. Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de mosselen toe en laat 3 à 5 min sudderen onder deksel tot alle mosselen open zijn. Schud halfweg even op. Giet door een zeef en bewaar 200 ml mosselvocht / kg mosselen voor de saus. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar ze in het overige mosselvocht.

  10. Beurre blanc:
  11. Pel de sjalot en 2/5 look. Snipper fijn. Verhit wat boter in een sauspan. Bak de sjalot glazig. Roer de look erdoor. Blus met witte wijn en laat droog koken. Voeg het mosselvocht, room en tijm toe en breng aan de kook. Laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zwarte peper, zout en witte balsamicoazijn.

  12. Zeef de saus door een fijne zeef.

  13. Afwerking:
  14. Spoel de vongole.

  15. Warm de mosselen zacht op in het mosselvocht. Warm de puree, knolselder en saus op.

  16. Verhit wat boter in een kookpot. Voeg de vongole toe met de spinazie. Laat 3 min sudderen onder deksel op hevig vuur tot de schelpjes opengaan.

  17. Serveer de puree op het bord. Leg de knolselderrisotto erop. Werk af met wat mosselen, spinazie, vongole en garnalen. Bestrooi met de spekcrumble. Serveer met de saus en versier met kervel.