Allergenen

Selder , Schaaldieren , Vis , Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de noriblaadjes in driehoekjes. Verwarm de friteuse tot 180°C.

  2. Roer een papje van maïzena met water en haal de driehoekjes door het papje. Laat onmiddellijk in de hete olie glijden en frituur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  3. Snij de romanesco in kleine roosjes en kook ze in 5 min beetgaar in licht gezouten water.

  4. Trek de kleine pootjes van de kreeften los.

  5. Pel en snipper de ui en look fijn. Stoof met de kleine pootjes in boter tot de uien zacht zijn. Voeg garam masala en kurkuma toe en laat meebakken. Blus met witte wijn, kreeftenfond en water. Laat inkoken tot ½ op een hoog vuur.

  6. Zeef de saus en voeg de room toe. Breng zachtjes aan de kook en kruid met limoensap, peper en zout.

  7. Breng een ruime pot water aan de kook. Laat de kreeften 2 min doorwarmen in kokend water en snij doormidden.

  8. Verdeel de nage over voorverwarmde borden, schik de kreeften erop en de romanescoroosjes ertussen. Werk af met norichips en plukjes dille. Serveer meteen.