Allergenen

Selder en Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortel. Verwijder het donkergroen van de prei, snij in 2 en was grondig. Snij een klein stuk van de knolselder en verwijder de buitenste schil. Snij alle groenten in julienne.

  2. Haal het kreeftenvlees uit de schaal en hou fris in de koelkast.

  3. Kook de schalen van de kreeft op met de kreeftenfond voor extra smaak.

  4. Smelt een klein beetje boter in een potje. Stoof de juliennegroenten en de sluimererwten beetgaar, voeg de kreeftenfond toe en laat kort opkoken. Kruid de jus met cayennepeper en een klein beetje zout.

  5. Neem de kreeft uit de koelkast en leg in de warme nage om op te warmen. Zorg dat de nage zeker niet meer kookt.

  6. Schik de beetgare groenten in een diep bord. Schik de warme kreeft op de groenten.

  7. Kook de nage nog eens kort op en giet daarna in het diepe bord. Werk af met een takje bladpeterselie.