Allergenen

Selder , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus:
  2. Pel en snipper de look en sjalotten. Snij 1/5 van de wortelen, prei en selder fijn.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een pot op een middelhoog vuur en stoof de sjalot en look enkele min aan. Voeg de tomatenpuree, selder, wortel, prei en kerriepoeder toe en laat kort meebakken. Blus met witte wijn en laat tot ½ inkoken. Overgiet met bouillon en visfumet. Laat 40 min zachtjes pruttelen en inkoken.

  4. Voeg de room toe en laat nog 5 min pruttelen. Kruid met zout en espelettepeper. Zeef de saus; de groenten mogen weg.

  5. Leg de kokkels in gezouten water. Schil de de rest van de wortels en snij in julienne. Snij ook de rest van de selder en prei in dunne staafjes. Snij de romanesco in roosjes.

  6. Spoel de kokkels nog enkel malen in schoon water, doe ze in een kookpot met deksel en stoom op een hoog vuur in enkele min open. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de nagesaus.

  7. Snij de lotte in stukken.

  8. Schenk een klein deel van de nagesaus in een steelpan en verwarm de fijne groentjes hierin tot ze beetgaar zijn.

  9. Breng de rest van de saus aan de kook en gaar de lotte erin. Schep uit de saus met een schuimspaan en hou warm.

  10. Klop de gezouten boter met een garde door de nage en schuim op met een staafmixer.

  11. Bak de coquilles kort aan beide kanten in olijfolie, kruid met peper en zout en verdeel over voorverwarmde borden. Roerbak de zeekraal in dezelfde pan. Kruid met peper en verdeel over de borden.

  12. Schik de vis, kokkels en fijne groenten erbij. Giet de nagesaus erover. Werk af met plukjes kervel en serveer.