Creoolse risotto met schaal- en schelpdieren

Creoolse risotto met schaal- en schelpdieren

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal.

  2. Warm de visbouillon op en voeg het saffraanpoeder toe.

  3. Pel de sjalotten en lookteentjes. Reinig de lente-uitjes. Snipper alles fijn. Snij de pepertjes open, verwijder de pitjes en snij eveneens fijn. Hak de basilicumblaadjes fijn.

  4. Verhit de olie in een hoge pan. Laat de sjalot, lente-uitjes en looksnippers gedurende 2 à 3 minuten fruiten. Voeg de basilicumblaadjes en chilipepertjes toe. Voeg de rijst toe en laat gedurende 2 à 3 minuten al omscheppend meebakken tot alle korrels met een laagje olie zijn bedekt.

  5. Voeg enkele soeplepels visbouillon toe en breng al roerend aan de kook. Verlaag het vuur en roer regelmatig. Voeg opnieuw bouillon toe, als de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

  6. Voeg na 10 minuten de inktvis toe en 5 minuten later de rest van de schaaldieren en de scampi’s.

  7. Neem de pan van het vuur als de risotto gaar is. Schep het limoensap en de room erdoor. Kruid met peper en zout.

  8. Serveer in diepe borden. Schik per persoon 3 scampi’s op de risotto.