Risotto met geroosterde tapastomaatjes, dragon en ricotta

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Snij de tapastomaatjes in 3 plakjes en schik in een ovenschaal. Pel en pers de tenen look erover en stop de takjes dragon ertussen. Kruid met peper en zout. Besprenkel met pastis en olijfolie en laat rusten.

  3. Bestrooi de grilltomaten met de bijgevoegde kruiden en olijfolie.

  4. Pel en snipper de sjalot fijn. Verwarm de bouillon.

  5. Zet de tapastomaten in de voorverwarmde oven.

  6. Verwarm een scheut olijfolie in een pot met dikke bodem en fruit de sjalotsnippers erin aan.

  7. Roer de rijst erdoor tot elk korreltje gaat glanzen. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Blus met witte wijn en laat verdampen.

  8. Voeg de warme bouillon beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren. Voeg pas opnieuw bouillon toe wanneer de vorige helemaal is opgenomen. Ga verder tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar is.

  9. Zet de grilltomaatjes in de oven.

  10. Haal de tapastomaten uit de oven, verwijder de takjes dragon en plet de tomaatjes half met een vork. Schep de inhoud van de ovenschaal samen met de ricotta door de risotto. Kruid met zout en espelettepeper.

  11. Werk af met de gegrilde tomaatjes en serveer.