Japans gemarineerde zalm met norikrokantje PT30M 10 porties 1 verpakking chukawakame 2 dl arachideolie 1 el suiker 1 kl sesamzaadjes 400 g Spar zalmfilet 1 el sesamolie 125 ml water 110 g maiszetmeel 60 ml Boni sojasaus 3 cm gember 1 el water 2 lente-uitjes 3 norivellen

Japans gemarineerde zalm met norikrokantje

a82dbae513816ee4095631c8ce1457117b94c26fb678c5cbdfd357e762b03641.jpg

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: schil 3 cm gember en rasp fijn.

  2. Meng onder de rest van de marinadeingrediënten. Snij de zalm in kleine blokjes en schep door de marinade. Plaats 1 u in de koelkast.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  4. Knip de noribladen in vierkantjes van ± 4 op 4 cm.

  5. Verwarm 2 dl arachideolie in een wok tot 175°C.

  6. Meng het maïsmeel met het water tot een papje.

  7. Haal de noriblaadjes door het deeg en frituur onmiddellijk 2 min aan elke kant in de hete olie.

  8. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  9. Schik de zalmblokjes in een schoteltje. Bestrooi met sesamzaadjes en lente-ui.

  10. Serveer samen met de chuka wakame en norikrokantjes.