Japanse noedelsoep met in soja gemarineerde eieren

Japanse noedelsoep met in soja gemarineerde eieren

Allergenen

Eieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Soja-eieren: meng de mirin, het water en 100 ml sojasaus in een steelpannetje. Schil 3 cm gember en hak grof. Voeg bij de marinade. Breng aan de kook en laat 5 min pruttelen. Laat afkoelen.

  2. Kook de eieren 5 min en leg onmiddellijk in ijswater om het kookproces te stoppen.

  3. Pel de eieren en schik ze in een klein bakje. Overgiet met de koude marinade, zodat ze onderstaan en zet 24 u koel.

  4. Pel de look en snipper fijn. Schil en rasp 5 cm gember.

  5. Fruit de looksnippers in 1 el olie. Voeg de kippenbouillon, de gember, het vijfkruidenpoeder, de pilipili, de vissaus en 4 el sojasaus toe en breng aan de kook. Laat rustig sudderen.

  6. Bak de shiitake in olie, besprenkel met sojasaus en laat karamelliseren.

  7. Snij de Chinese kool in fijne reepjes en lente-ui in fijne ringetjes.

  8. Kook de noedels in licht gezouten water beetgaar. Spoel onder koud, stromend water en verdeel over 4 kommen.

  9. Proef de bouillon en breng indien nodig verder op smaak met vissaus, pilipili en sojasaus.

  10. Overgiet de noedels met de kokende bouillon.

  11. Verdeel de verschillende garnituren over de kom en snij het soja-eitje middendoor en leg erbovenop.

  12. Serveer onmiddellijk.