Noedelsoep met tofu en scampi’s

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 150 g rijstnoedels of mie
  • 300 g Boni Selection gepelde en ontdarmde scampi’s
  • 150 g tofu
  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 lente-ui
  • ½ koffielepel rode currypasta
  • ½ verse rode chili
  • 100 g sluimererwten
  • 500 ml groentebouillon
  • verse koriander
Recept

1. Doe de mie in een kom en overgiet met kokend water tot alles bedekt is. Laat zo staan en roer af en toe met een vork om alle mie los te maken.
2. Reinig de lente-ui. Schil de wortel en verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij de lente-ui, paprika en wortel in fijne, gelijke stukken. Verwijder de zaadjes uit de verse chili en snij ook in fijne stukjes. Bak alles aan in olie.
3. Blancheer de sluimererwten. Voeg daarna toe aan de andere groenten. Giet alle groenten in een aparte kom als ze gaar zijn.
4. Doe de rode currypasta in een pan en laat een paar minuten bakken op een laag vuur. Laat niet aanbranden! Giet de groentebouillon erbij en laat een paar minuten inkoken.
5. Snij de tofu in blokjes. Voeg de gepelde scampi’s en de tofu toe aan de bouillon. Laat op een laag vuur verder koken tot de scampi’s mooi roze zijn. Je kan de scampi’s en de tofu ook vooraf bakken in olie, dan krijgt alles een mooi korstje.
6. Voeg alle andere groenten bij de scampi’s en de bouillon. Laat de mie uitlekken en voeg toe in de pot.
7. Serveer met verse koriander en limoen.

< naar recepten