Wortelsoep met rode curry, noedels en scampi’s

Wortelsoep met rode curry, noedels en scampi’s

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Gluten , Pindanoten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en dep de schalen droog. Verhit arachideolie in een kookpot en bak de schalen bruin. Blus met water en laat 20 min sudderen zonder deksel. Giet door een zeef.

  2. Pel de ui en snipper in halve ringen. Schil de wortelen en snij in heel dunne schijfjes met een mandoline.

  3. Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak de ui glazig. Voeg de rode curry en cajunkruiden toe en roerbak kort.

  4. Blus met de zelfgetrokken schaaldierenfond. Laat 10 min sudderen zonder deksel.

  5. Voeg de scampi’s en wortelen toe en laat 3 min sudderen.

  6. Voeg de noedels toe. Zet van het vuur, laat 3 min trekken en roer los met een vork.

  7. Snipper de koriander fijn en werk de soep ermee af.