Rode currykroketten met scampi
 
                    
                    
                Schaaldieren en Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Laat de scampi’s ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in kleine stukjes. 
- 
                    
                    Week de gelatine in koud water. 
- 
                    
                    Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn. Snipper ½ van de koriander fijn. 
- 
                    
                    Smelt de boter met de look en gember in een sauspan. Roer de rode curry erdoor. Voeg de bloem toe en roer door met een klopper. 
- 
                    
                    Voeg de kokosmelk en melk al roerend toe en laat enkele min sudderen tot een stevig gebonden saus. Roer de scampi’s erdoor en laat 1 min garen in de saus. 
- 
                    
                    Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Meng de vissaus en koriander eronder. 
- 
                    
                    Giet 3 cm dik in een ingevette ovenschotel van 15 x 20 cm en dek af met vershoudfolie. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast. 
- 
                    
                    Paneren
- 
                    
                    Snij in stukken van 6 x 3 cm en paneer. Meng het paneermeel met het currypoeder. 
- 
                    
                    Haal het beslag eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. 
- 
                    
                    Frituur goudbruin op 175°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout. 
- 
                    
                    Serveer met wat jonge sla, fijngesnipperde rode chilipeper en korianderblaadjes. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                