Scampi met rode currysaus, rijst, ananas en boontjes

Scampi met rode currysaus, rijst, ananas en boontjes
spar mechelen

Kristof

spar mechelen

Allergenen

Schaaldieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snipper fijn.

  2. Pel de scampi’s en meng de scampi’s met de kerriepoeder, paprikapoeder en Provençaalse kruiden.

  3. Smelt een klontje boter in een pan en bak de scampi’s aan beide zijden kort op een hoog vuur aan. Haal uit de pan.

  4. Doe opnieuw boter in dezelfde pan en bak de ui. Blus met de witte wijn, laat uitkoken. Voeg de currypasta erbij en roer los. Giet de room erbij, meng en laat de saus indikken. Voeg de scampi’s terug toe. Hou warm.

  5. Schil de ananas en snij in stukken. Smelt een klontje boter in een pan en bak de stukjes ananas. Voeg de suiker toe en roerbak, laat de ananas wat karamelliseren.

  6. Kook ondertussen de zakjes rijst in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Snij de zakjes open en giet samen.

  7. Kook de boontjes gaar in water en giet af.

  8. Schik een mooi bergje rijst op elk bord. Verdeel de scampi’s met saus, boontjes en ananas erbij.