Scampi met rode currysaus, rijst, ananas en boontjes

Schaaldieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
- Januari
- Februari
- Maart
- April
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- December
- Fruit
Ananas
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en snipper fijn.
-
Pel de scampi’s en meng de scampi’s met de kerriepoeder, paprikapoeder en Provençaalse kruiden.
-
Smelt een klontje boter in een pan en bak de scampi’s aan beide zijden kort op een hoog vuur aan. Haal uit de pan.
-
Doe opnieuw boter in dezelfde pan en bak de ui. Blus met de witte wijn, laat uitkoken. Voeg de currypasta erbij en roer los. Giet de room erbij, meng en laat de saus indikken. Voeg de scampi’s terug toe. Hou warm.
-
Schil de ananas en snij in stukken. Smelt een klontje boter in een pan en bak de stukjes ananas. Voeg de suiker toe en roerbak, laat de ananas wat karamelliseren.
-
Kook ondertussen de zakjes rijst in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Snij de zakjes open en giet samen.
-
Kook de boontjes gaar in water en giet af.
-
Schik een mooi bergje rijst op elk bord. Verdeel de scampi’s met saus, boontjes en ananas erbij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven