Kalkoenhamburger met ananas, rijst en currysaus

2Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 1 (150 gr) kalkoenfilet
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 klein blikje ananas
  • 1 pot kant-en-klare currysaus
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 kopje rijst
  • 1 sjalot
  • rucola
Recept

1. Pel de sjalot en snij fijn. Stoof de snippers in 2 eetlepels kokosolie tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak al roerend. Als de rijst glazig wordt, voeg 2 koppen water toe. Breng het water aan de kook. Laat gedurende 15 à 20 minuten zachtjes onder deksel koken tot de rijst al het water heeft opgeslorpt.
2. Snij de kalkoenfilet overlangs door en bak in de kokosolie.
3. Bak eveneens 2 schijfjes ananas.
4. Verwarm de currysaus.
5. Snij het hamburgerbroodje overlangs door en toast in de toaster.
6. Besmeer de bodem van de broodjes met wat currysaus. Schik er de kalkoenfilet, een schijfje ananas en rucola op.
7. Zet de andere helft van het broodje erop.
8. Serveer met de rijst, overgoten met een beetje currysaus.

< naar recepten