Scampibrochettes met Breydelspek, ananas en rijst

Scampibrochettes met Breydelspek, ananas en rijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ontdooi en pel de scampi’s. Verwijder het darmkanaal. Marineer ze in olijfolie die je kruidt met peper, zout en kerriepoeder. Laat gedurende 30 minuten in de koelkast marineren.

  2. Haal de scampi’s uit de marinade en wikkel rond elke scampi een sneetje Breydelspek.

  3. Schil de ananas en snij in stukjes. Steek op elk satéstokje afwisselend een scampi en een stukje ananas. Steek 3 scampi’s op een satéstokje en leg in een ovenschaal. Zet in de koelkast tot je ze gaat bakken.

  4. Bereid ondertussen de kerriesaus: pel een sjalot en snipper fijn. Stoof de sjalotsnippers aan in een klontje boter. Bevochtig met de wijn en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de room, kerriepoeder en kurkuma toe en laat de saus opnieuw inkoken. Werk de saus net voor het opdienen af met blokjes ijskoude boter. Kruid met peper en zout. Laat de saus zeker niet meer koken.

  5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Pel het andere sjalotje en snipper dit ook fijn. Stoof het sjalotje aan en meng de gekookte rijst eronder.

  6. Bak de scampibrochettes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 6 minuten tot de scampi’s gaar zijn.

  7. Dresseer de rijst in het midden van het brood en schik aan beide zijden een scampibrochette. Lepel de saus over de scampi’s en werk af met enkele takjes bieslook.