Gepofte aardappel met zuurkool, raclette en Breydelspek PT1H 4 porties 100 g zuurkool 75 g gezouten Spar boter 4 sneetjes Breydelspek 1 bosje platte peterselie 4 raclettekaas 4 grote bloemige aardappelen zak Spar gemengde sla mosterdvinaigrette zeezout mosterd

Gepofte aardappel met zuurkool, raclette en Breydelspek

f3a92a0df74e25ceaa285a20fb2ef80b7df1825ccf63667b331f3418a80755e0.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Prik ze in met een vork.

  3. Bestrooi met zeezout en zet in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (± 1 u).

  4. Snij de blaadjes peterselie fijn.

  5. Haal de aardappelen uit de oven. Snij bovenaan een plak van de aardappelen en hol ze uit.

  6. Plet het aardappelkruim en schep de boter en peterselie erdoor. Breng het aardappelkruim op smaak met peper en zout en schep terug in de aardappelen.

  7. Lepel de zuurkool erover en dek af met een plakje raclettekaas.

  8. Zet terug in de oven tot de kaas gaat smelten.

  9. Bak ondertussen het Breydelspek.

  10. Serveer de gepofte aardappel met het Breydelspek, een lepeltje mosterd en een frisse salade met mosterdvinaigrette.