Gepofte aardappelen met zuurkool PT2H 4 porties zachte mosterd zuurkool natuur 200 g casselerrib 150 g geraspte gruyère Boni olijfolie 20 g Spar boter 4 grote bloemige aardappelen 2 el bladpeterselie

Gepofte aardappelen met zuurkool

d8b6c9b620bb76b7abe56f790721d7305f45314f3844ade02b4a06fe2e32d04b.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de aardappelen en schik ze in een ovenschaal.

  3. Prik ze in met een vork en bestrijk met een weinig olie.

  4. Bestrooi met zout en plaats in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (± 1 u).

  5. Snij de kasslerrib in stukjes.

  6. Snij een kruis in de gare aardappelen en duw onderaan zodat het kruim er aan de insnijding uitkomt.

  7. Schep de boter erin met een likje mosterd, een el zuurkool en bestrooi met gemalen kaas.

  8. Kruid met versgemalen zwarte peper.

  9. Plaats terug in de oven voor 5 min tot de kaas smelt.

  10. Snipper de bladpeterselie.

  11. Werk af met vleesreepjes en gesnipperde bladpeterselie.