Gepofte aardappelen met zuurkool

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 4 grote bloemige aardappelen van ± 200 g per stuk
  • zuurkool natuur
  • 200 g kasslerrib
  • 150 g gemalen gruyèrekaas
  • zachte mosterd
  • 20 g Spar boter
  • Boni Selection olijfolie
  • 2 el bladpeterselie
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de aardappelen en schik ze in een ovenschaal.
3. Prik ze in met een vork en bestrijk met een weinig olie.
4. Bestrooi met zout en plaats in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (± 1 u).
5. Snij de kasslerrib in stukjes.
6. Snij een kruis in de gare aardappelen en duw onderaan zodat het kruim er aan de insnijding uitkomt.
7. Schep de boter erin met een likje mosterd, een el zuurkool en bestrooi met gemalen kaas.
8. Kruid met versgemalen zwarte peper.
9. Plaats terug in de oven voor 5 min tot de kaas smelt.
10. Snipper de bladpeterselie.
11. Werk af met vleesreepjes en gesnipperde bladpeterselie.

< naar recepten