Lamsnavarin met gepofte krieltjes

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg lamstoofvlees
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 bosje jonge wortels
  • 200 g snijbonen
  • 100 g Boni Selection diepvrieserwtjes
  • 2 raapjes
  • 70 g Boni Selection tomatenpuree
  • 400 ml Boni Selection gepelde tomaten (blik)
  • 100 ml rode wijn
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 2 kl komijn
  • 1 Boni Selection kruidentuiltje
  • 1 el Luikse siroop
  • 1 potje krulpeterselie
  • 1 kg Spar krielaardappeltjes
  • arachideolie
Recept

 

  1. Warm de oven voor op 160°C.
  2. Snij de lamsboutsneden in stoofvleesstukken.
  3. Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.
  4. Verhit arachideolie in een stoofpot en bak de lamsblokjes krokant.
  5. Voeg de ui en look toe en laat glazig bakken.
  6. Blus met rode wijn en laat volledig verdampen.
  7. Roer de tomatenpuree en komijn erdoor. Bevochtig met de gepelde tomaten en 800 ml water.
  8. Breng aan de kook met het kruidentuiltje en de rundsbouillonblokjes. Laat 1 u 30 min onder deksel verder garen in de oven.
  9. Schil de rapen en snij in 8 partjes. Verwijder het loof van de wortels, schil ze en snij in stukken van 4 cm.
  10. Voeg de wortelen en rapen toe aan de stoofschotel. Laat nog 45 min verder garen onder deksel in de oven.
  11. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snij de bonen in schuine stukken van 2 cm.
  12. Voeg samen met de erwten toe aan de stoofpot en laat nog 15 min verder garen in de oven.
  13. Haal de navarin uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
  14. Roer de Luikse stroop door de navarin en kruid met zwarte peper en zout.
  15. Boen de krieltjes schoon en dep goed droog.
  16. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 2 el arachideolie. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 25 min in de oven.
  17. Snipper de krulpeterselie fijn en roer door de navarin.
  18. Serveer de navarin met de gepofte krieltjes.

< naar recepten