Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Schil de aardappelen en snij in stukken. Gaar in licht gezouten water. Giet af, laat drogen op het vuur en plet tot puree. Roer de eidooiers erdoor. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  2. Kneed bloem en het tarwegriesmeel erdoor.

  3. Vorm met bebloemde handen ballen van 90 g.

  4. Vulling

    Snij de peterselie fijn. Pel de ui en look. Snipper de ui fijn en pers de look.

  5. Ontvet de grillham en snij met het gerookt spek in fijne stukjes.

  6. Ontvel de rookworst en snij in schijfjes.

  7. Maal de rookworst met de grillham en het spek fijn in een hakmolen. Roer de ui en look met eidooiers en de krulpeterselie door het vlees.

  8. Duw de deegballen plat op een bebloemd werkoppervlak. Stop er 50 g vulling in en boetseer het deeg rond de vulling tot een bal.

  9. Afwerking

    Snipper de bieslook fijn.

  10. Verwarm de zuurkool zoals aangegeven op de verpakking.

  11. Breng de rundsbouillon met de laurier aan de kook. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Kook de deegballen in de rundsbouillon tot ze komen bovendrijven.

  13. Schep in een diep bord en giet wat van de rundsbouillon erbij. Werk af met de zuurkool en bieslook.