Ciabatta met koolsla en gelakt Breydelspek

Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rasp de witte kool of snij zo fijn mogelijk met een mandoline. Schil de wortel en rasp onder de kool. Was de peterselie, hak fijn en meng onder de kool.
-
Meng de mayonaise, honing, mosterd en yoghurt onder de groenten. Kruid met peper en zout.
-
Schil de appel en snij zo fijn mogelijk (rasp niet, anders wordt de appel direct bruin). Meng de appel onder de groenten. Werk af met de rozijnen en gehakte walnoten.
-
Snij het Breydelspek in schijven. Bak op de BBQ boven direct vuur, tot je een bruin korstje krijgt.
-
Leg het spek aan de kant van de rooster en besmeer met een borsteltje rijkelijk met sweet chilisaus. Draai om en doe hetzelfde met de andere kant.
-
Snij de ciabatta in de lengte in 2, besprenkel met olijfolie en bak bruin op de BBQ.
-
Leg een bodem jonge slablaadjes op het onderste stuk ciabatta. Leg het gelakt Breydelspek erop en werk af met de koolsla. Zet het bovenste stuk ciabatta erop en serveer.