Ribbetjes met laksaus op de barbecue met koolsalade en gebakken aardappelen

Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade: meng de ketchup met sojasaus, honing, mosterd, cayennepeper en paprikapoeder.
-
Wrijf de ribben met een kwast in met deze marinade. Kruid ze met peper, zout en besprenkel met olijfolie.
-
Leg de gelakte ribben in een ovenschaal en bak op 150°C in ± 45 min gaar.
-
Bak daarna de ribben krokant af op de barbecue.
-
Snij de bietenspaghetti en rode ajuin fijn. Snij de appel in dunne staafjes.
-
Dressing: meng mayonaise met het sap van ½ citroen en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Meng de groenten, appel en rode ui onder de dressing.
-
Bak de voorgekookte aardappelschijfjes goudkleurig in olijfolie.
-
Tip: werk af met fijngesnipperde bladpeterselie.