Ribbetjes met laksaus op de barbecue met koolsalade en gebakken aardappelen

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 600 g varkensribben
  • 1 kl paprikapoeder
  • mespunt cayennepeper
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 zakje Spar geraspte witte kool
  • 1 Spar zakje geraspte wortel
  • 100 g rode bietenspaghetti
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 rode ui
  • sap van ½ citroen
  • 2 el mayonaise
  • Boni Selection olijfolie
  • 300 g Spar aardappelschijfjes
Recept

1. Marinade: meng de ketchup met sojasaus, honing, mosterd, cayennepeper en paprikapoeder.
2. Wrijf de ribben met een kwast in met deze marinade. Kruid ze met peper, zout en besprenkel met olijfolie.
3. Leg de gelakte ribben in een ovenschaal en bak op 150°C in ± 45 min gaar.
4. Bak daarna de ribben krokant af op de barbecue.
5. Snij de bietenspaghetti en rode ajuin fijn. Snij de appel in dunne staafjes.
6. Dressing: meng mayonaise met het sap van ½ citroen en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
7. Meng de groenten, appel en rode ui onder de dressing.
8. Bak de voorgekookte aardappelschijfjes goudkleurig in olijfolie.

Tip: werk af met fijngesnipperde bladpeterselie.

< naar recepten