Varkensgebraad met pickles, gebakken bloemkool en aardappelen

Varkensgebraad met pickles, gebakken bloemkool en aardappelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid het varkensgebraad aan alle zijden met peper en zout. Schroei het vlees dicht in hete boter. Laat het verder garen in een voorverwarmde oven van 120°C gedurende ± 30 minuten. Check de gaarheid en laat nog iets langer in de oven staan indien nodig. Haal het vlees uit de oven als het gaar is en dek af met aluminiumfolie. Laat zo nog 5 minuten rusten.

  2. Reinig de bloemkool en snij in roosjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de bloemkool en aardappelen afzonderlijk gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.

  3. Smelt in 2 pannen een klont boter en bak in de ene pan de bloemkool, die je extra kruidt je met peper, zout en nootmuskaat. Bak in de 2de pan de aardappelstukjes goudbruin.

  4. Snij het varkensgebraad in duimdikke schijven. Serveer met de gebakken bloemkool en aardappelen. Werk af met een lepel pickles (koud of warm).