Varkenshaasje met gebakken vijgen en aardappelen met rozemarijn
Ingrediënten
- 400 g varkenshaasje
- 6 verse vijgen
- 2 el Boni Selection vloeibare honing
- 2 el Spar pistachenoten
- 200 g krielpatatjes
- Boni Selection olijfolie
- Spar boter
- 4 sjalotten
- 1 dl rode wijn
- 1 el Boni Selection mosterd
- 2 takjes verse rozemarijn
- 4 teentjes look
- 4 el Spar room
Recept
- Pel de sjalotten en snij in ringen.
- Smelt 2 el boter in een pan en bak het varkenshaasje met de sjalotten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Zet een deksel op de pan en laat het vlees 10 à 15 min garen.
- Giet de room bij de saus en laat indikken. Voeg de mosterd toe.
- Was de krielaardappelen en schik in een vuurvaste schotel. Besprenkel de aardappelen met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout.
- Plet de look en hak de rozemarijn grof. Voeg de look en rozemarijn bij de aardappelen.
- Bak de aardappelen in ± 30 min gaar in de oven op 190°C.
- Snij een kruisje in de bovenkant van de vijgen.
- Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie en leg de vijgen in de schotel.
- Kruid met peper en besprenkel de vijgen met honing.
- Hak de pistachenoten en verdeel over de vijgen.
- Bak de vijgen ± 15 min in de oven op 180°C.
- Snij het vlees in sneetjes en serveer met de krielaardappelen en gebakken vijgen.
Delen