Varkenshaasje met gebakken vijgen en aardappelen met rozemarijn
Mosterd , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalotten en snij in ringen.
-
Smelt 2 el boter in een pan en bak het varkenshaasje met de sjalotten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Zet een deksel op de pan en laat het vlees 10 à 15 min garen.
-
Giet de room bij de saus en laat indikken. Voeg de mosterd toe.
-
Was de krielaardappelen en schik in een vuurvaste schotel. Besprenkel de aardappelen met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Plet de look en hak de rozemarijn grof. Voeg de look en rozemarijn bij de aardappelen.
-
Bak de aardappelen in ± 30 min gaar in de oven op 190°C.
-
Snij een kruisje in de bovenkant van de vijgen.
-
Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie en leg de vijgen in de schotel.
-
Kruid met peper en besprenkel de vijgen met honing.
-
Hak de pistachenoten en verdeel over de vijgen.
-
Bak de vijgen ± 15 min in de oven op 180°C.
-
Snij het vlees in sneetjes en serveer met de krielaardappelen en gebakken vijgen.