Varkensgebraad met mosterd, geplette aardappel en prei

Varkensgebraad met mosterd, geplette aardappel en prei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Wrijf het varkensgebraad in met peper, zout en gedroogde tijm. Leg het vlees op een ovenrooster en laat gedurende 50 minuten garen op 120°C (reken 1 uur per kg vlees).

  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en was ze. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af als ze gaar zijn en laat ze eventjes drogen. Stamp de puree fijn. Voeg 150 gr boter en 1 dl room toe en roer tot je een smeuïge puree bekomt. Kruid met nootmuskaat.

  3. Snij de preistengels in stukken van 1 cm. Spoel de prei grondig in koud water. Kook de prei gaar in een beetje water of stoom de prei gaar. Meng de prei onder de puree.

  4. Breng de kalfsbouillon en 2,5 dl room aan de kook. Laat dit voor de helft inkoken op een middelmatig vuur. Voeg de mosterd eraan toe. Laat de saus nog wat inkoken. Roer er 100 gr boter onder. Indien de saus niet genoeg gebonden is, kan je ze altijd wat bijbinden met maïzena.

  5. Haal het traag gegaarde varkensgebraad uit de oven en laat een vijftal minuten rusten alvorens te versnijden in fijne plakken.

  6. Schik de plakken vlees op het bord, serveer de aardappelpreipuree erbij. Werk af met de mosterdsaus.