Allergenen

Selder , Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de oesters uit de schelp en leg ze op een fijne zeef. Vang het oestervocht op. Bewaar de onderste oesterschelpen.

  2. Pel de sjalot en look. Snipper grof. Snij de selder in grove stukken.

  3. Smelt wat boter in een sauspan en bak de sjalot, look en selder glazig.

  4. Blus met de witte wijn en laat droogkoken. Bevochtig met de visfumet, de room en het oestervocht. Verkruimel de norivellen erbij en laat inkoken tot ½.

  5. Zeef de saus en breng op smaak met oestersaus, vissaus en peper.

  6. Verhit wat boter in een pan en roer de spinazie en zeekraal erdoor. Kruid met zwarte peper. Verdeel de spinazie en zeekraal over de oesterschelpen.

  7. Verhit nog wat boter in dezelfde bakpan. Bloem de oesters en bak ze lichtbruin in de bruisende boter. Kruid met zwarte peper.

  8. Plaats een oester bovenop het bedje van spinazie en zeekraal en werk af met foreleitjes.

  9. Schuim de norisaus op met een staafmixer en lepel over de oesters. Leg de oesterschelpen op een bord met rauwe zeekraal.