Schuimige spruitjessoep
Ingrediƫnten
- 600 g spruitjes
- 1 ui
- 1 kruidenboeket
- 1 l kippenbouillon
- 250 ml amandelmelk
- 2 takjes tijm
- 1 teentje look
- 50 g Spar gerookt spek
- 50 g Spar gepelde en geroosterde hazelnoten
- 50 g Parmezaanse kaas
- 100 g croutons
- Spar boter
Recept
- Verwijder de buitenste blaadjes van 500 g spruitjes en snij in kwartjes.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui glazig.
- Roer de spruitjes erdoor.
- Blus met de kippenbouillon. Laat 30 min met het kruidentuiltje koken.
- Verwijder na kooktijd het kruidentuiltje en mix de soep fijn.
- Pel de look en snij fijn.
- Breng de amandelmelk aan de kook met de look, het spek en de tijm.
- Laat 20 min rustig koken en zeef.
- Snij het uiteinde en de buitenste blaadjes van de overige spruitjes en trek de blaadjes los.
- Hak de hazelnoten grof.
- Mix de amandelmelk schuimig met een staafmixer.
- Serveer de groene spruitjessoep met een schuimig laagje amandelmelk.
- Versier met geroosterde hazelnoten, croutons en spruitjesblaadjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Delen