Schuimige spruitjessoep

noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de buitenste blaadjes van 500 g spruitjes en snij in kwartjes.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui glazig.
-
Roer de spruitjes erdoor.
-
Blus met de kippenbouillon. Laat 30 min met het kruidentuiltje koken.
-
Verwijder na kooktijd het kruidentuiltje en mix de soep fijn.
-
Pel de look en snij fijn.
-
Breng de amandelmelk aan de kook met de look, het spek en de tijm.
-
Laat 20 min rustig koken en zeef.
-
Snij het uiteinde en de buitenste blaadjes van de overige spruitjes en trek de blaadjes los.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Mix de amandelmelk schuimig met een staafmixer.
-
Serveer de groene spruitjessoep met een schuimig laagje amandelmelk.
-
Versier met geroosterde hazelnoten, croutons en spruitjesblaadjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.