Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Schil de aardappel en snij in blokjes.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime soeppan en stoof hierin de ui en looksnippers even aan. Voeg de spruitjes en aardappelblokjes toe en bestrooi met kerriepoeder. Laat even bakken.
-
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
-
Bak intussen de spekblokjes goudbruin en krokant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat de spekblokjes uitlekken op keukenpapier.
-
Bewerk de soep met een staafmixer, als de spruitjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-
Schep de soep in voorverwarmde kommen. Werk af met een scheutje room en serveer met krokante spekreepjes en broodkorstjes.