Winterse spaghetti carbonara met spruitjes, spekjes en hazelnoot

Winterse spaghetti carbonara met spruitjes, spekjes en hazelnoot

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder het buitenste blad van de spruitjes en maak ze schoon. Rasp 1/5 spruitjes fijn. Halveer de rest. Breng gezouten water aan de kook en kook de gehalveerde spruitjes 3 min. Giet af, spoel koud en giet nogmaals af.

  2. Pel en snipper de ui en de look.

  3. Maal de parmezaan fijn en meng met de eidooiers, eieren en zure room. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Hak de hazelnoten grof. Rooster in een pan zonder vetstof.

  5. Breng gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  6. Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan. Bak de spekblokjes krokant, schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Bak de ui en look glazig in dezelfde pan. Voeg de geblancheerde spruitjes toe en roerbak gaar.

  8. Schep de gegaarde pasta rechtstreeks uit het water bij de spruitjes. Voeg 1 pollepel kookvocht toe. Roer goed en haal van het vuur.

  9. Giet het eimengsel erbij en roer snel zodat de saus romig wordt.

  10. Werk af met geroosterde hazelnoten, de geschaafde spruitjes en zwarte peper.