Winterse spaghetti carbonara met spruitjes, spekjes en hazelnoot
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder het buitenste blad van de spruitjes en maak ze schoon. Rasp 1/5 spruitjes fijn. Halveer de rest. Breng gezouten water aan de kook en kook de gehalveerde spruitjes 3 min. Giet af, spoel koud en giet nogmaals af.
-
Pel en snipper de ui en de look.
-
Maal de parmezaan fijn en meng met de eidooiers, eieren en zure room. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Hak de hazelnoten grof. Rooster in een pan zonder vetstof.
-
Breng gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente volgens de bereidingstijd op de verpakking.
-
Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan. Bak de spekblokjes krokant, schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de ui en look glazig in dezelfde pan. Voeg de geblancheerde spruitjes toe en roerbak gaar.
-
Schep de gegaarde pasta rechtstreeks uit het water bij de spruitjes. Voeg 1 pollepel kookvocht toe. Roer goed en haal van het vuur.
-
Giet het eimengsel erbij en roer snel zodat de saus romig wordt.
-
Werk af met geroosterde hazelnoten, de geschaafde spruitjes en zwarte peper.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders