Spaghetti carbonara met pastinaak en chorizo

Spaghetti carbonara met pastinaak en chorizo

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de chorizo in reepjes. Rasp de parmezaan fijn. Snipper de peterselie fijn.

  2. Roer 4 eieren en 1 eidooier los. Kruid met zwarte peper.

  3. Schil de pastinaak en snij in fijne blokjes van 1 x 1 cm. Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de pastinaakblokjes beetgaar. Voeg de chorizo toe en laat 2 min meebakken.

  4. Breng gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Schep de spaghetti rechtstreeks uit het kookvocht bij de chorizo en pastinaak. Voeg 1 pollepel kookvocht toe en roer er 60 g parmezaan door. Laat goed doorwarmen.

  6. Haal van het vuur en voeg al roerend de eieren toe.

  7. Werk af met peterselie en wat extra parmezaan.