Macaroni carbonara

Macaroni carbonara

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het water aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.

  2. Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie. Bak de gerookte spekblokjes in de hete pan. Laat het spek krokant bakken; roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.

  3. Neem een mengkom en breek de eieren erin. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Wees gul met de kaas. Roer de kaas door het eiermengsel.

  4. Gaar, zodra het water kookt, de spaghetti erin. Kook de pasta net niet beetgaar (reken een minuutje minder dan wat er op de verpakking vermeld staat). De spaghetti zal nog kort verder garen in de saus.

  5. Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengkom.

  6. Giet het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta. Roer alles voorzichtig om, hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.

  7. Strooi de krokante spekjes erbij. Kruid de pasta met voldoende peper van de molen. Extra zout hoeft niet, want daar zorgt de kaas al voor.

  8. Roer een laatste keer om en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas en gesnipperde peterselie.