Winterse risotto met aardpeer en hazelnoot

Winterse risotto met aardpeer en hazelnoot

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn.

  2. Schil de aardperen en snij ze in fijne plakjes of blokjes.

  3. Bak ze beetgaar in boter en kruid royaal met versgemalen peper en zeezout.

  4. Snij de peterselie fijn.

  5. Pel en snipper de sjalotten en look fijn.

  6. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pot met dikke bodem. Fruit de sjalotjes en look zonder ze te laten kleuren.

  7. Roer de rijst erdoor tot de korrels glanzen en overgiet met de wijn. Roer tot de wijn volledig opgenomen is en voeg een pollepel warme bouillon toe.

  8. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen, alvorens een nieuwe schep toe te voegen.

  9. Roer af en toe en ga verder tot alle bouillon opgebruikt is.

  10. Proef de risotto, hij moet nog een beetje ‘beet’ hebben maar toch romig en niet te droog zijn.

  11. Meng er een klontje boter en ¾ van de aardpeer door. Kruid met versgemalen peper en zout.

  12. Schep de Parmezaanse kaas erdoor.

  13. Werk af met de aardpeer, hazelnoten en peterselie.