Spruitjesstoemp met kippenworst en saus met pistachenoten PT30M 4 porties 4 el Spar pistachenoten 500 g Spar zachtkokende aardappelen 1 kl nootmuskaat 250 g spruiten 250 g Spar boter 4 Spar kippenworsten 1 rode ui

Spruitjesstoemp met kippenworst en saus met pistachenoten

d792079d4ff40a84c12a0d63190919f5f8a92b0ac40717f2cb485040fc44f3fe.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat goed drogen op het vuur.

  2. Haal van het vuur en stamp tot een puree. Roer er 125 g boter onder. Kruid af met peper en zout.

  3. Reinig de spruitjes. Snij in twee en kook gaar in gezouten water. Giet af.

  4. Meng de spruitjes onder de aardappelpuree en stamp fijn. Kruid met muskaatnoot en hou warm.

  5. Bak de worsten mooi bruin en gaar in hete boter. Haal ze nadien eventjes uit de pan.

  6. Pel de ui en snipper fijn. Stoof de fijngesnipperde ui gaar in het braadvet van de worsten. Werk af met pistachenoten.

  7. Serveer de spruitjesstoemp, worsten en saus op een bord.