Boerenkoolstoemp met rookworst en ui-mosterdsausje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  2. Giet de aardappelen af en prak fijn.

  3. Meng de melk en 1 el boter onder de aardappelen en stamp tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Stoof de fijngesneden boerenkool kort aan in 1 el boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Meng de boerenkool onder de puree.

  6. Snij de rookworst in dikke schijven en bak in boter aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout.

  7. Pel de ui en snij in ringen.

  8. Bak de uienringen goudbruin in 1 el boter. Blus met de wijn en laat een paar min inkoken.

  9. Voeg de mosterd en het water bij de uienringen. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Dik de saus met de rouxkorrels.

  10. Serveer de boerenkoolstoemp met de rookworst en saus.