Hutsepot met spiering en rookworst

Hutsepot met spiering en rookworst

Allergenen

Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen, de pastinaak en de raapjes. Pel de ui. Was de prei en verwijder het donkere groen. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes. Snij alle groenten in grove stukken.

  2. Schil de aardappelen en bewaar in water.

  3. Kleur alle stukken vlees goudbruin in een grote kookpot. Smeer de mosterd op het gebakken vlees.

  4. Schik de hardste stukken groente op het vlees en werk naar boven volgens gaartijd. De kookpot moet er als volgt uitzien, van beneden naar boven: spiering met ribben en mosterd, uien, wortel, pastinaak, spruitjes, witte kool, raapjes, aardappelen, prei, rookworst.

  5. Overgiet alles met de bouillon. Hang het kruidentuiltje in de kookpot.

  6. Gaar de hutsepot gedurende 1 u 30 min op een zeer zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.

  7. Roer alles door elkaar vlak voor je serveert.