Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en teentjes look. Snij de ui in grove stukken en bak samen met het varkensstoofvlees en de look aan in boter. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.

  2. Was en spoel alle groenten.

  3. Schil de wortelen, knolselder, rapen en pastinaak en snij in grove stukken. Voeg de groenten samen met de spruiten en fond bij het vlees.

  4. Voeg de mosterd toe en laat 30 min op zacht vuur sudderen.

  5. Snij de prei en groene kool in grove stukken.

  6. Voeg de prei, groene kool en aardappelen bij de halfgare groenten en het vlees. Kruid opnieuw met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat water toe.

  7. Laat 30 min verder sudderen op zacht vuur.

  8. Bak de worst en het buikspek krokant in een grillpan en kruid met peper en zout.

  9. Kijk of het stoofvlees en de groenten gaar zijn. Laat desnoods nog 10 à 15 min verder garen.

  10. Voeg de gebakken worst en het gebakken buikspek bij de hutsepot.

  11. Serveer de hutsepot met mosterd.