Andijviestoemp met rookworst en biersaus

Andijviestoemp met rookworst en biersaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Bak de ui bruin in 1 el hete boter. Bevochtig met het bier. Voeg het zakje vleesjus toe en laat alles opkoken. Kruid met peper en zout.

  2. Snij de rookworst in stukken en warm op in de saus.

  3. Schil de aardappelen. Spoel ze en snij in kleinere stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  4. Was de andijvie en snij in kleine stukken.

  5. Giet de aardappelen af, laat uitdampen en schud ze bloemig. Plet met een pureestamper tot puree. Werk de puree op met een klontje boter en scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Verwarm de puree opnieuw op het vuur en meng de rauwe andijvie eronder.

  7. Verdeel de puree over de borden. Maak een kuiltje in de puree en verdeel daar de stukken rookworst in. Giet ook de saus in het kuiltje en serveer onmiddellijk.