Krieltjes met gerookte makreel en zure room

Krieltjes met gerookte makreel en zure room

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de platte peterselie, bieslook en ¼ bosje kervel fijn. Roer de kruiden door de zure room. Kruid met cayennepeper en zout.

  2. Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

  3. Pel de sjalot en snij in ringen.

  4. Verwarm de witte wijnazijn met de suiker tot de suiker gesmolten is.

  5. Giet dit mengsel over de sjalotringen en laat afkoelen.

  6. Kook de krieltjes met schil gaar in gezouten water.

  7. Giet af en laat volledig afkoelen.

  8. Halveer de krieltjes en snij een klein stukje van de bolle onderzijde van elk krieltje. Zet op een serveerbord.

  9. Snij de makreel in stukjes, niet groter dan de krieltjes.

  10. Beleg elk krieltje met een stukje makreel. Spuit de zure room met kruiden erover.

  11. Werk af met enkele sjalotringen, wat lompviseitjes, wat kervel en wat fleur de sel.