Rode biet hartjeswafels met zure room en gerookte zalmsnippers

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de boter smelten en iets afkoelen. Meng de bloem, vanillesuiker, eieren, spuitwater, karnemelk en olie in een keukenmachine. Giet de gesmolten boter erbij. Meng goed tot een mooi homogeen mengsel.

  2. Voeg het sap van de rode biet toe. (*) Voeg een koffielepel sinaasappelzeste toe.

  3. Bak de wafels in het hete hartjeswafelijzer, ingesmeerd met een beetje boter.

  4. Neem een kom en meng de zure room en verse kaas erin. Meng beide met een klopper. Snipper de bieslook fijn en meng door het roomkaasmengsel. Kruid met peper en zout. Voeg een tikkeltje limoensap toe naar smaak.

  5. Doe het zure roommengsel in een spuitzak of werk met een koffielepel.

  6. Spuit enkele toefjes op elk wafeltje. Leg de gerookte zalmsnippers in het midden van elk wafeltje en werk af met wat dille.

  7. (*) Je kan ook zelf rode bietsap maken met je sapcentrifuge.

  8. Met dit deeg maak je heel wat wafeltjes. Je kan ze allemaal bakken en de overschot invriezen. Als je ze wil gebruiken, moet je ze nog 10 minuten in een warme oven krokant bakken.