Rode bietwafeltjes met gerookte sprot, radijsjes, zure room en sinaasappel

Rode bietwafeltjes met gerookte sprot, radijsjes, zure room en sinaasappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Wafeltjes: los de gist op in het lauwe bietensap.

  2. Laat de boter smelten.

  3. Splits het ei en meng de dooier door het bietensap.

  4. Zeef de bloem en meng er ook onder.

  5. Voeg de gesmolten boter en het zout toe aan het deeg.

  6. Klop het eiwit op en meng onder het beslag.

  7. Warm het wafelijzer op en bak de wafeltjes tot al het beslag op is.

  8. Pel de sinaasappel à vif. Snij de partjes in kleine stukjes.

  9. Spoel de radijsjes en snij in fijne plakjes.

  10. Doe de zure room in een spuitzakje.

  11. Snij de sprotjes in kleinere stukjes.

  12. Spuit toefjes zure room op de wafeltjes. Werk af met radijsjes, sinaasappelstukjes en sprotjes. Versier met wat groen of gehakte pistachenoten.