Rode bietwafeltjes met gerookte sprot, radijsjes, zure room en sinaasappel

Vis en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Wafeltjes: los de gist op in het lauwe bietensap.
-
Laat de boter smelten.
-
Splits het ei en meng de dooier door het bietensap.
-
Zeef de bloem en meng er ook onder.
-
Voeg de gesmolten boter en het zout toe aan het deeg.
-
Klop het eiwit op en meng onder het beslag.
-
Warm het wafelijzer op en bak de wafeltjes tot al het beslag op is.
-
Pel de sinaasappel à vif. Snij de partjes in kleine stukjes.
-
Spoel de radijsjes en snij in fijne plakjes.
-
Doe de zure room in een spuitzakje.
-
Snij de sprotjes in kleinere stukjes.
-
Spuit toefjes zure room op de wafeltjes. Werk af met radijsjes, sinaasappelstukjes en sprotjes. Versier met wat groen of gehakte pistachenoten.