Veldslasoepje met gerookte paling en zure room

4Vis60minPrint
Ingrediƫnten
  • 2l gevogeltebouillon
  • 3 verpakkingen veldsla
  • 50 g verse spinazie
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks wit van prei
  • 1 staafje bleekselder
  • 100 g gerookte paling
  • 50 g zure room
  • g Spar olijfolie
Recept

1. Reinig de prei en selder en snij in gelijke, kleine stukken. Pel de ui en snipper fijn. Stoof deze groenten aan in wat olijfolie. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten trekken.
2. Pluk de veldsla en spoel ze samen met de spinazie. Blancheer deze groenten, giet af en laat uitlekken. Mix tot een gladde groene puree in de blender.
3. Mix de groentesoep en giet de groene puree erbij. Passeer door een fijne puntzeef. Kruid met peper en zout.
4. Snij de gerookte paling in mooie stukken.
5. Serveer de soep in diepe borden en verdeel de gerookte paling erover. Werk af met druppeltjes zure room.

< naar recepten