Kastanjesoep met tartaar van sint-jakobsnoot, gerookte paling en zure room

Kastanjesoep met tartaar van sint-jakobsnoot, gerookte paling en zure room

Allergenen

Selder , Vis , Weekdieren , noten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij fijn. Reinig de champignons en snij in stukken. Reinig de prei en snij fijn. Snij de knolselder fijn. Bak alles aan in een klontje boter.

  2. Flambeer met een scheut cognac en blus met de groentebouillon.

  3. Snij de kastanjes wat fijner en voeg toe aan de soep.

  4. Laat alles 30 min zachtjes koken. Mix glad.

  5. Tartaar: snij de sint-jakobsnoten en gerookte paling in kleine stukjes. Meng met de sojasaus. Kruid met peper.

  6. Zet in het midden van de soepkommetjes een uitsteekring en vul met de tartaar.

  7. Giet de kastanjesoep rond de tartaar.

  8. Afwerking: snij de gerookte paling in stukjes. Snij 1 champignon in fijne plakjes.

  9. Versier de tartaar met een klein lepeltje zure room, een stukje paling, een schijfje champignon en een lepeltje lompviseitjes.

  10. Werk de soep af met een scheutje truffelolie.