Buideltjes met fijngesneden groenten en cocktailgarnaal

Buideltjes met fijngesneden groenten en cocktailgarnaal

Allergenen

Schaaldieren , Vis en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dipsaus:

    pel de look en snipper fijn. Los 1/5de van de suiker op in het limoensap. Voeg de looksnippers toe. Verwijder de zaadjes van de pepertjes, hak fijn en voeg toe.

  2. Los in een andere kom de rest van de suiker op in heet water. Voeg de vissaus lepel voor lepel toe tot je een lichte karamelkleur bekomt. Proef of het op smaak is en roer het lookmengsel er dan door.

  3. Overgiet de glasnoedels met kokend water en laat 4 min weken. Giet af, spoel onder koud water en knip in stukjes.

  4. Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij sojascheuten doormidden en snipper slablaadjes fijn.

  5. Snij korianderblaadjes en steeltjes fijn, snij muntblaadjes in fijne reepjes.

  6. Schep de noedels, groenten en kruiden door elkaar.

  7. Knip de rijstvellen op maat. Vul een platte kom met lauwwarm water. Dompel het rijstvel 10 sec in het water tot het zacht en plakkerig aanvoelt. Trek het vel met beide handen tussen duim en wijsvinger uit het water en leg op een vochtige schone handdoek. Leg er een hoopje fijngesneden groenten en geraspte wortelen op. Zet er een cocktailgarnaal op met de start naar boven en vouw het rijstvel rond de garnaal strak dicht.

  8. Bewaar onder een vochtige doek tot je gaat serveren.

  9. Serveer met de dipsaus.