Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , noten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Crème:
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze net beginnen te verkleuren. Laat afkoelen en hak ze wat fijner. Doe de amandelen dan in de blender met een bodem ijskoud water en mix fijn. Voeg indien nodig meer water toe.

  3. Schil de komkommer en snij in stukjes. Pel 4/7 van de look, doe in de blender met de gemixte amandelen en komkommer, en mix tot een dikke room. Laat de olijfolie erin druppelen terwijl de blender draait; zo bekom je een fluwelen crème. Breng op smaak met sherryazijn en zout.

  4. Snipper blaadjes munt fijn.

  5. Breng de visbouillon tot net onder het kookpunt en pocheer de zeevruchten erin.

  6. Blancheer de peultjes en erwtjes in licht gezouten water. Snij de courgettes in fijne plakjes en de groene asperges in schuine stukken. Pel 3/7 van de look en snij in plakjes.

  7. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan, bak de asperges, bestrooi met zout en voeg de courgettes, zeekraal en look toe. Schep peultjes en erwtjes erdoor en rasp de zeste van citroen erover. Breng verder op smaak met citroensap.

  8. Verdeel de crème over een serveerschaal. Schep de warme groenten en zeevruchten erop. Werk af met munt en serveer.