Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia

Eieren , Melk , Weekdieren , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Saus: meng de witte wijn met het sinaasappelsap.
-
Klop 3 eidooiers los met het sap.
-
Zet op een matig vuurtje en klop mooi luchtig. Let op, laat niet koken.
-
Meng 100 g boter naast het vuur door de saus.
-
Kruid met peper, zout en cayennepeper. Hou warm tot het bord gedresseerd wordt.
-
Champignonloempia: reinig de champignons en hak ze wat kleiner.
-
Bak de champignonmengeling bruin in hete boter en laat afkoelen.
-
Leg een vel filodeeg op een plank en snij in 2.
-
Schik een deel van de champignons onderaan het vel.
-
Besmeer de randen van het vel met 1 eidooier losgeklopt met wat water. Rol mooi strak op. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
-
Was de schorseneer maar schil ze niet. Zorg wel dat alle aarde verdwenen is.
-
Snij slierten van de schorseneer met een dunschiller. Frituur deze op 150°C.
-
Dep de sint-jakobsnoten goed droog.
-
Bak ze krokant in zeer hete olie en kruid met peper en zout.
-
Bak de shiitake goudbruin in hete boter en kruid met zout en peper.
-
Haal de loempia’s uit de koelkast en frituur op 180°C. Snij in de juiste grootte.
-
Lepel in het midden van elk bord een lepel saus. Schik 2 gebakken sint-jakobsnoten erop. Zet een loempia recht ernaast. Schik een gefrituurde schorseneer ernaast en werk af met gebakken shiitake en een plukje waterkers.