Sint-jakobsnoten met Thaise dressing

6Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 12 verse sint-jakobsnoten
  • Spar boter
  • sesamzaadjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 lente-uitjes
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • 1 koffielepel geraspte look
  • ½ koffielepel sesamolie
  • 5 eetlepels sojasaus
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje verse koriander
Recept

Snij de helft van de korianderblaadjes in fijne reepjes. Snij het chilipepertje open, verwijder de pitjes en hak heel fijn. Snij de lente-uitjes fijn. Doe ze samen met de chili, de look, de gember, de sesamolie, de sojaolie, het citroensap en de koriander in een bokaaltje met schroefdeksel en schud krachtig. Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag. Dep de sint-jakobsnoten droog met keukenpapier. Kruid ze met versgemalen zwarte peper en zeezout. Bak ze op een hoog vuur aan beide zijden lichtbruin. Leg de gebakken sint-jakobsnoten op aperitieflepels. Schep de dressing erover en werk af met verse korianderblaadjes

< naar recepten